Wednesday, July 28, 2010

Sale! Sale! Sale!!!!

Ye jualan pertengahan tahun sudah bermula!!!! Pada kaki shopping yang tegar ini adalah waktu untuk anda melampiaskan nafsu membeli belah anda. 70% 50% 30%..potongan harga di hampir semua kedai di Malaysia!!!!!!

Selepas sebulan Ijun tak turun Shah Alam, kaki dia macam kena garu suruh dia pegi jalan2.  Kebetulan Mid Year Sale 2010 dah mula.  Apa lagi, niat yang baik datang Shah Alam untuk belajar bercampur dengan idea 'nates'nya.
Dalam kereta mulut asik potpet2 je, itula my older sister tapi hati baikkkk.......

Mula2 kelas dia dijangka habis pukul 8.  Maka aku pun sabar je menunggu dia, sampai aku tertido 2 jam dalam kete. Nasib baik aku tak lemas. Tup2 dia suruh aku ambik dia pukul 7ptg.  Alhamdulillah...kalau tak, aku taktau nak buat apa lagi abiskan masa.

Ekceli aku tak pernah drive pegi Midvalley sendiri. Oopps..aku tau la korang terer, kehulu kehilir drive sendiri, independent woman la katakan.  Tapiiii.....aku termasuk dalam kategori lembap bab mengingat jalan2 ni.  Kalau orang yang bawak aku memang haram aku nak ingat.  Takat ingat skit2 tu blehla..Agaknya balik nanti aku kena beli susu yang ada DHA untuk menyambung nueron2 dalam kepala aku.  Lalu aku pun pegi je berpandukan sign board.  Dalam tak berapa konfiden tu, sampai gak aku ke sana.  Tak dilupakan navigator aku pun berperanan jugak menengok signboard sambil bagi arahan kat aku...hehheehhe..


Tempat pertama yang kami tuju ialah kedai Charles & Keith.  Ijun teruja bila aku bagi tau C&K ada sales sampai 70% minggu lepas.  Lalu dia pun sibukla nak masuk C&K tu.  Mula-mula takat register barang-barang kat mata je. Pastu kuar balik masuk kedai lain, dalam dok tengok2 tu sempat dia berkenan kat 1 beg tu.  Hmmm...ok, jom tengok kedai lain dulu. Masuk JJ, Che Che, Carlo Rino, Metrojaya etc la...tak larat aku.  Kat MJ dia berkenan kat 1 purse tu, aku cakap macam nak buat isi tembakau je, buat rokok gulung..terus dia letak balik..hahahahaha......pastu dia balas balik kat aku masa aku try 1 rantai labuh tu, dia kata baik pakai tasbih arwah tokwan aku kat rumah.  Eleh..bukan aku nak beli pun.....
Nak sambar terus, jangan tanya aku. Nanti aku komen bukan2 pulak.

Kat CR pulak dia terbekenan beg tangan.  Harga bleh tahan la buat aku yang gaji ala2 cukup makan ni, nama nak pakai barang berjenama popular jauh sekali.  Aku suruh dia KIV dulu.  Last2 patah balik C&K, kat situ kehulu kehilir dia jalan.




Dia bekenan kat beg hitam tu, mula la belek sana, belek sini. 

Dalam hati: 'mana 1 aku nak ni..rasa macam nak bawak balik semua je.'

Kat dalam cermin itu adalah orang yang hanya mampu menjadi jurupandu sahaja.



Muka tahap excited giler, kalau dia dapat Coach atau LV camne la pulak rupa dia? Ke muntah hijau kalau aku tengok dia time tu? Kakak orang lain camni gak ke?????



Sesi pembayaran.



Happynyerrr....saye hari ini...

OK..jom balik.


Enhanced by Zemanta

3 comments:

miss_raha said...

uwaaahh!!! gila bodek ahh!
"kakak yg baekk"????
uh,depan aku berbakul-bakul hg kutuk!
hahahahahaha =)

Azi said...

hhahahahhaa..tu kredit sbb dia belikan aku baju hr tu..hehehehehehehehe...mcm la hg tak kutuk aku ngan dia kat blkg. wuekk!

~*irjune*~ said...

aku tau..aku kakak yang baik...jimah nanti belanja aku makan plak tau...hahahhahah....=D