Friday, August 28, 2015

White Peach Jelly istimewa dari Okayama, Japan

Bos aku baru balik dari Okayama, Jepun. Dia belikan souvenir white peach jelly. 


Masa dapat pagi tadi terus aku tanya sikit-sikit pasal keistimewaan Okayama. Katanya Okayama agak jauh dari lapangan terbang Kansai yang terletak di Osaka. Menggunakan bas mengambil masa lebih kurang 3-4 jam. Hmmm...jauh...

Lepas tu aku tanya lagi keistimewaan Okayama. Katanya Okayama terkenal dengan white peach, anggur, dan beras yang berkualiti. Ouh....baru ku tahu ada white peach. Juga sumber yang menjadikan tanaman tersebut berkualiti tinggi adalah disebabkan airnya yang bersih dan bebas pencemaran.


Tapi aku tak makan pun white jelly ni sebab ragu dengan status halalnya. Beri pada kawan yang bukan Islam je.


Sesiapa yang ada plan melawat Jepun bolehla pertimbangkan Okayama. Isteri bos aku ni orang Okayama dan awet muda orangnya walaupun dah berusia 30-an, wajahnya macam remaja belasan tahun...mungkin sebab air di Okayama.

3 comments:

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Aaron Baker said...

Really love a woman up suspicion than pleasure, but also thought smart to replace the taste. Once the moment abandoned her for a position of significance, it can be a guess, and even the horses smell the breath of spring to stimulate the love in the air, not so fast.
____________________________
I like: CSGO Skins and Buy CSGO Skins