Wednesday, June 16, 2010

Cold Pressed Grape Seed

Korang percaya dengan kaedah perubatan menggunakan bahan semulajadi tak?

Tolong jangan salah faham ok.  Aku tulis ni berdasarkan pengalaman aku, cara aku tak semestinya sesuai diguna pakai oleh orang lain.  

Aku adalah orang yang bukan terlalu, tetapi percaya dengan amalan penyembuhan semulajadi.  Aku tak nafikan cara moden tapi aku rasa kalau terlalu banyak mengambil ubat-ubatan akan mengganggu sistem dalam badan seseorang.

Contohnya kalau sekali sekala sakit kepala, kemudian makan ubat penahan sakit, ubat tu mungkin akan memberi tindak balasnya dengan cepat.  Kalau selalu ambil ubat penahan sakit, bukankah badan akan imun dengan ubat tu lepas tu memerlukan dos yang lebih tinggi untuk sembuh.  Bila dos yang diambil lebih besar, bukankah akan membebankan hati untuk menyingkirkan toksik berlebihan. 

Selalu yang terjadi kat aku pulak, setiap kali aku tak sihat dan ambil ubat dari klinik aku lambat sembuh.  Kadang2 tak sembuh2 pun, elok dalam 2 hari lepas tu penyakit aku jadi balik.  Penyakit aku bukanla berat2, kadang2 demam, sakit tekak, selsema dan batuk.  Tu je.  Tahun lepas aku sakit tekak...Masa tu, aku pegi klinik lepas 3 hari aku sakit, klinik mahal pulak tu.  Nasib baik bleh claim.  Kalau tak salah bil aku dekat RM70 kot masa tu.  Sampaikan adik aku yang bakal ahli farmasi tu kata apsal doktor tu bagi ubat yang berdos paling tinggi untuk sakit tekak, aku bukan peminat sakit tekak.  Lagipun aku sakit baru berapa hari. Biasanya, kalau tak sembuh, aku minum air asam jawa je..konpem baik.

Baru-baru aku ada baca pasal 'grape seed' (GS).  Actually, aku dah lama tau pasal kebaikan GS ni antaranya mengelakkan wujudnya jagat pada kulit, mencantikkan kulit, menghilangkan parut dan melambatkan kedutan .  Selebihnya baca kat sini -->minyak biji anggur. Memang la ada terpikir nak beli gak satu hari nanti untuk mencegah penuaan, cuma faktor harga buat aku tangguh dulu hasrat aku. Ecece...eh, dari muda la kena jaga kesihatan kulit bila dah tua kulit dah kedut baru nak jaga buat apa.  Ambik contoh Datuk Sarimah Ahmad tu,  dah lebih 60 tahun pun masih berseri-seri.  

Dulu aku terpikir nak guna GS ni untuk kecantikan je, tapi satu website yang aku jumpa dan baca artikel kat dalam tu sungguh mengejutkan.  GS secara cold pressed dapat melawan penyakit kanser dan lebih berkesan sekiranya diambil bersama-sama vitamin C dengan nasihat doktor. Baca kat sini --> Cold Press Grape Seed by Vitis.  

Founder company tu, mengidap leukimia tahap 4, sembuh dengan mengamalkan Cold Press Grape Seed.  Anda tak percaya??Terpulang.

Aku pasti akan beli produk ni nanti.  

5 comments:

ija said...

aku nk join dua kaki,dua tangan,satu kepala....
tp nk join makan je la...hahahaha =)

~*irjune*~ said...

ok...sku sokong..hg beli dulu..makan..pastu boleh aku tumpang kat hg dulu..hahhahaha

Azi said...

ye ye..aku tau. hgpa memang la dari dulu camtu..apa yang aku beli, aku makan semua ikut.

Azi said...
This comment has been removed by the author.
ija said...

of kos la my dearest sister..
hg kan pakar pemakanan tak bertauliah dalam umah pn.siti....hahahaha