Ahad lepas buat roti gula ni. Senang je sapu marjerin, tabur gula dan bakar kejap senang je.
Ni semua gara-gara nak mempelbagaikan juadah roti expired la ni. Bosan asik buat puding roti dengan french toast je. Dah tak tertelan rasanya dok ulang menu tu je. Terbaru ni la. Sedap rupanya...guna roti gardenia yang tak habis tu.Gula pulak boleh tabur banyak ikut suka hati.
Next time kalau banyak tak termakan boleh buat macam ni je. Lepas tu simpan. Sedap cicah dengan teh o. Nyummm...
Resepi? Kita pun main taram je ni...tapi aku pun takut lupa especially temperature setting...meh la tulis sini.
Gula
Mentega/ Marjerin
Roti putih
1. Panaskan oven 10minit. Suhu 150C.
2.Sapu marjerin ke atas roti.
3. Potong ikut saiz yang disukai. Aku potong 4 je.
4. Susun dalam dulang dan tabur gula ke atas roti.
5. Bakar dalam oven selama 20-30minit atau sehingga keperangan.
(15 minit pertama aku letak 150C, 15 minit kedua turun jadi 140C. Alhamdulillah, garing dan sedap)
No comments:
Post a Comment